Jeg kan lige så godt sige det med det samme – jeg ELSKER persillesovs – og jeg ELSKER at det ikke er et problem at spise persillesovs selvom man er i gang med et vægttab – det skal bare laves på den rigtige måde!
Ingredienser
300g kyllingefars
En smule hakket persille
1 æg
1 fed hvidløg
2 spsk. rasp
5-6 gulerødder
Et lille æble
1 appelsin
500g nye danske kartofler
2 dl mælk
1 dl kogevand fra kartoflerne
Rigeligt med persille
En smule mel til jævning
Fremgangsmåde
Rør kyllingefarsen med presset hvidløg, persille, æg og rasp og form små frikadeller med en ske, som steges 8-10 min ved middel varme til de er gennemstegte. Imens koges kartoflerne i let saltet vand til de er helt møre – husk at gemme vand fra kartoflerne til persillesovsen. Riv æble og gulerod groft og vend det med saften fra appelsinen. Rør mel ud i en smule mælk til melet er opløst og tilsæt herefter resten af mælken samt 1 dl kogevand fra kartoflerne. Kog op og lad sovsen koge i mindst 5 minutter uden at den brænder på. Jævn yderligere hvis nødvendigt. Tilsæt persillen lige inden servering. Velbekomm