Sådan slipper du af med din sukker-afhængighed

Som så mange andre, der kæmper med overvægt, så har jeg haft et seriøst afhængighedsforhold til sukker. Derfor besluttede jeg, at jeg ikke bare ville kvitte sukker, men også sødestoffer – men hvorfor nu det, når der er så mange ”slankende” light-produkter?

For det første, så satte jeg mig for at læse lidt om hvordan sukker påvirker kroppen. Sukker er virkelig en synder når det kommer til den generelle sundhed. Sukker kan være årsag til både hjerteproblemer, sukkersyge, overvægt, dårligt imunsystem, tandskader – og sidst men ikke mindst en afhængighed, der på nogle punkter kan sidestilles med narkotikaafhængighed(!)…

Kroppen ELSKER sukker – eller den tror at den elsker sukker… Når man giver kroppen sukker, så skriger den kort tid efter på mere sukker, og de syntetiske sødemidler har desværre lidt af den samme effekt, da kroppen stadig tror, at det er sukker den får.

Efter at have været sukkerfri i snart 14 dage kan jeg allerede mærke at min lyst og trang til sukker er langt, langt lavere, hvilket er SKØNT!

Det kan dog blive utroligt trist, at leve et liv helt uden søde sager, så jeg praktiserer, at anvende gode, alternative kilder til sødestof i meget begrænsede mængder, for at holde kroppens cravings efter sukker nede.

Nogle gode kilder til sødestof kan være, det naturlige sødemiddel stevia, en god honning eller endda blot modne bananer. Brug sødestofferne i begrænsede mængder i f.eks. bagværk, deserter eller snacks – så kan du stadig holde sukkerafhængigheden i skak 🙂

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *