Klar til en aftenløbetur!

Dag 3: Sådan beholder du motivationen til vægttabet

Det er nu dag 3 i mit “Projekt: tag dig sammen og lev et sundere liv” og det går jo strygende! Jeg ved godt, at jeg kun lige er startet men jeg har lyst til at stille mig på vægten hver eneste dag for at se, om der er sket noget – men jeg må kun veje mig én gang om ugen, så det må vente til efter weekenden.

Der er mange fristelser i hverdagen, og jeg har fundet et lille, men effektivt, trick til at holde min motivation. Da jeg satte mig for at ændre min livsstil satte jeg mig ned og skrev 10 positive ting ved et vægttab og livsstilsændring. Herefter prioriterede jeg listen så jeg havde de 3 ting, som jeg personligt så som de mest positive ting ved mit vægttab. Disse 3 ting har jeg memoreret, og dem trækker jeg frem hver gang jeg bliver fristet til at falde tilbage i de gamle usunde rutiner.

Mine 3 ting er alle ting, som jeg ser frem til, så jeg har ydermere også brugt tid på at forestille mig, hvordan mit liv vil se ud når mine 3 mest positive ting bliver virkelighed – og denne tanke kan også fastholde mig i mine nye, og langt sundere, rutiner.

De sidste par dage har jeg helt stramt udfyldt min kostplan i app’en MyFitnessPal. Den er gratis og er super værktøj til at se holde styr på dit kalorieindtag. Den gør det helt tydeligt hvor meget det “koster” at spise det ekstra stykke brød eller den ekstra portion aftensmad – for det koster i det samlede kalorieregnskab. For mit vedkommende har jeg sat mit daglige kalorieindtag på 1800 pr dag, og med MyFitnessPal kan jeg se, om der er overskud til et ekstra stykke brød eller en anden snack her om aftenen. Hvis ikke allerede du bruger MyFitnessPal, så er der hurtige point at hente her!

Billedet på dette blogindlæg er fra aftenens løbetur – lige før min trofaste løbemakker og motivator løb tør for strøm… (min iPhone) 🙂

Dagens opskrift er allerede lagt på siden: Nemme, hurtige tortilla wraps med oksekød

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *